Begeleiding van startende ondernemers

 

Starterscheck.

 

De starterscheck is een combinatie van consultancy, coaching en mogelijk Counselling, specifiek voor startende ondernemers.

Samen met jou beoordeel ik de inhoud van je ondernemingsplan.

Ik geef je adviezen over die inhoud c.q. benoem je kansen en bedreigingen.

Ik maak of controleer je financiƫle paragraaf en voorzie die eventueel van een handtekening.

Aan het eind van het traject geef ik je nog adviezen op het gebied van je administratieve en fiscale verplichtingen.

 

Voor startende ondernemers zijn er verschillende risicovolle momenten.

Bekend is dat na een periode van 3 maanden, na een periode van 14 maanden en na een periode van 3 jaar veel startende ondernemers in de problemen komen.

Een goed doordacht ondernemingsplan met een goede financiƫle paragraaf geeft je inzicht in deze cruciale momenten.

 

 

De starterskring.

 

Voor ondernemers die de starterscheck door mij hebben laten uitvoeren is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een starterskring.

Er worden groepen van 6 tot 8 startende ondernemers gevormd, die met enige regelmaat het eerste jaar van het bestaan van je onderneming bij elkaar komen.

Naast een voorlichting over een aantal onderwerpen, wisselen jullie ook ervaringen uit en kunnen jullie wat van elkaar opsteken over de problemen en oplossingen, die je in het begin allemaal tegen kan komen.

De starterskringen worden in de avonduren georganiseerd.

 

 

Speciaal voor startende ondernemers.

 

Aan het einde van elk kwartaal moet een aangifte omzetbelasting worden opgemaakt en worden ingediend. De basis voor je aangifte is een deugdelijke bedrijfsadministratie. Voor het opzetten van je boekhouding, het eventueel voeren van die boekhouding, het maken en indienen van je aangifte omzetbelasting en aan het einde van het jaar maken en indienen van je aangifte inkomstenbelasting heb ik nu een aanbieding speciaal voor startende ondernemers. Natuurlijk kan zoiets niet voor niets, maar het volwaardige uurtarief van € 55,-- is voor menig startende ondernemer een struikelblok.

Indien jij je administratie nog niet hebt uitbesteed aan een administratiekantoor en jij je administratie wel op orde wilt hebben, ga ik graag met jou in onderhandeling om voor de aanloopperiode speciale prijsafspraken te maken. Voor de eerste 2 boekjaren werk ik al met een korting van 10% op het normale uurtarief, specifiek voor startende ondernemers.